Het Riemkehuis

 
Wat is een hospice en wat kunt u verwachten?  
Een hospice is een “bijna-thuis-huis” voor ongeneeslijk zieke mensen, die hun laatste weken of maanden, om wat voor reden dan ook, niet thuis of in het ziekenhuis kunnen/of willen verblijven.

Het Riemkehuis biedt huiselijkheid, gastvrijheid, begeleiding en verzorging, een “thuis” waar mensen die ongeneeslijk ziek zijn kunnen sterven. Overdag zijn onze opgeleide vrijwilligers aanwezig. In de nacht is er professionele zorg. Bij voorkeur komt de eigen huisarts en professionele verpleging en verzorging van de gast mee naar Het Riemkehuis. Partner, familie en vrienden kunnen zorg blijven geven. Uw bezoek is altijd welkom, er zijn geen bezoektijden. Het Riemkehuis heeft drie appartementen alle met een volledig ingerichte ruime kamer, een keuken met  noodzakelijke voorzieningen en eigen badkamer met toilet. De gast kan zijn/haar eigen sfeer aanbrengen door het meenemen van bijvoorbeeld schilderijen, foto’s, muziek en een huisdier. Het is mogelijk een extra bed in deze kamer te plaatsen. In elk appartement is onder meer aanwezig een aangepast bed, een sta-op-stoel, een muziekinstallatie, TV en Wifi.

Kosten 
Het verblijf en professionele verzorging en verpleging in Het Riemkehuis worden in de regel vergoed door de ziektekostenverzekering. Als de verzekeraar het verblijf niet of gedeeltelijke vergoedt, wordt voor het verblijf in Het Riemkehuis een vergoeding gevraagd van maximaal € 20 per dag.

Voor logees wordt een bedrag van € 20 per nacht gevraagd.

Wilt u ons
Steunen?

Lees meer >>