Vrijwilligers gezocht

De groep vrijwilligers is zeer gevarieerd, betrokken en gemotiveerd. Van alle leeftijden, mannen en vrouwen. 

Vrijwilligers werken via Hulp aan Huis bij mensen die in de laatste levensfase thuis verblijven, of in Hospice Het Riemkehuis, waar mensen in laatste levensfase wonen als ze niet meer thuis of in een ziekenhuis willen of kunnen zijn.

In 2020 is het Riemkehuis uitgebreid met een derde appartement: “De Vlinder”.  

Voor de uitbreiding en versterking van het vrijwilligersteam zijn we zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s voor Hulp aan Huis en Het Riemkehuis.

Wie kan vrijwilliger worden

Er is geen speciale vooropleiding nodig. Een nieuwe vrijwilliger volgt wel altijd de verplichte basiscursusus, die ook onderdeel is van de selectieprocedure.

Voel je je betrokken bij de palliative terminale zorg (dat is de zorg in de laatste levensfase) en beschik je over voldoende kennis, vaardigheden en een werkhouding, die vereist is bij dit bijzondere werk? Dan kan je bij ons vrijwilliger worden. Het is belangrijk dat jouw eigen verlies verwerkt is. Besef dat de werkzaamheden regelmatig zijn, lichamelijke inspanning vergen en mentaal belastend kunnen zijn. De werkzaamheden worden overdag, ’s avond en ’s nacht uitgevoerd.

 

 

Ieder jaar zijn er een of meer basiscursussen voor nieuwe vrijwilligers. De rode draad in deze 2 daagse cursus is “ER ZIJN ” voor de zieke en diens naasten.

Na de basiscursus volgt een korte inwerkperiode waarin je meeloopt met een ervaren vrijwilliger.

 

Lees ter informatie ook de andere pagina’s in deze rubriek:

  1. Vrijwilligers
  2. Taken vrijwilligers
  3. Vacature vrijwilligers
  4. Opleidingen

Aanmelden

Als je belangstelling hebt, bel met één van de coördinatoren voor informarie of om een afspraak te maken voor een kennismakingsgeprek: 06 51606018

Binnenlopen kan ook bij de coördinatoren in het gebouw van Zorggroep Oude en Nieuwe Land, Mr. Zicher ter Steghestraat 9 in Steenwijk. Je bent welkom op alle dinsdagmiddagen, tussen 14.00 en 16.00 uur, behalve op de 2e dinsdag van de maand. 

 

Wilt u ons
Steunen?

Lees meer >>