Nieuws

Nieuws

 

Benoeming nieuwe voorzitter,

18-07-2022

Tijdens  de bestuursvergadering van 18 juli jl. is Miriam Slomp-Dekkers benoemd tot voorzitter van de Stichting terminale thuis hulp Noordwest Overijssel en Hospice Het Riemkehuis. Zij volgt hiermee Koos Dalstra op, die na vele jaren voorzitter te zijn geweest door ziekte zijn functie moest neerleggen en inmiddels helaas is overleden. Mede onder zijn betrokken leiding is het Hospice in Steenwijk uitgegroeid tot drie ruime appartementen en is het de coronaperiode goed doorgekomen. 

Miriam Slomp-Dekkers woont al zo’n 16 jaar in onze gemeente en heeft naast haar ervaring als ondernemer en gemeenteraadslid, ook ruime ervaring in de zorgsector. Zij heeft vele jaren ervaring in ziekenhuizen, verpleeghuis en thuiszorg en draagt graag maatschappelijk haar steentje bij. “Sterven maakt onderdeel uit van ons leven en ik vind het belangrijk dat er goede zorg is voor mensen in de laatste fase van hun leven. Daar kunnen wij van betekenis zijn in de thuissituatie vanuit de terminale thuishulp en als dat niet meer gaat kunnen we dat bieden in het Riemkehuis. Daar draag ik graag mijn steentje als bestuurder aan bij”, aldus Miriam.

Miriam zal als voorzitter met het bestuur doorgaan op de ingeslagen weg en wil daarnaast met de Stichting een bijdrage leveren aan het gesprek in de samenleving over de laatste levensfase en waardig en trots sterven.

 
 

In memoriam Koos Dalstra.

18-05-2022

5 Jaar geleden kwam Koos als voorzitter bij onze stichting hospice ,,Het Riemkehuis,, 

Vanaf het begin heeft hij het reilen en zeilen van de TTH en het hospice eigen gemaakt. Hij zette zich overal voor in van o.a. het digitaal rooster voor de vrijwilligers instaleren tot een klusje in het hospice en mede door zijn toedoen is er een derde appartement gerealiseerd. Iedere dinsdagmiddag kwam Koos bij ons op kantoor om de stand van zaken door te nemen en hij probeerde ook altijd om bij de terugkomdagen te komen. Zowel de vrijwilligers als wij ,,coördinatoren,, konden altijd bij hem terecht. Zijn gezondheid was al niet helemaal optimaal en na veel onderzoek bleek dat hij een nieuwe nier nodig had. Na gedegen en veel onderzoek bleek hij met zijn vrouw een goede match te hebben. En zo gebeurde het dat hij een nier van zijn vrouw kreeg, toch heel bijzonder. Daarna kwam corona, door heel voorzichtig te zijn en thuis te blijven leek het goed te komen.Hij kwam dus ook niet meer bij ons op kantoor. In deze situatie hebben we een paar keer bij Koos thuis in de tuin vergaderd en hield hij de touwtjes nog stevig in handen. Helaas kregen Koos en zijn vrouw toch nog corona. Wederom zijn ze daar ook weer goed doorheen gekomen. Koos bleef wel wat pijn in de rug houden en in eerste instantie werd gedacht dat het nog wel van de transplantatie of corona zou kunnen komen. Helaas was dat niet het geval want na onderzoek bleek het alvleesklierkanker te zijn. Dat was een grote schok. Koos heeft nog 1 bestuursvergadering geleid en is nog op ons etentje geweest bij de Bovenmeester. 

Op 10 maart mocht hij nog 75 jaar worden maar daarna is het vrij snel gegaan en is hij op 18 mei overleden.

We zullen hem gedenken als een betrokken en toegankelijke voorzitter.

 
 
 

Vrijwilligers hebben met succes de basiscursus gevolgd!

07-02-2020
Op in november 2021 hebben acht nieuwe vrijwilligers voor de terminale thuishulp de basiscursus gevolgd.
We zijn blij weer een enthousiaste groep vrijwilligers erbij te hebben. De komende tijd worden zij ingewerkt door ervaren vrijwilligers. Tevens krijgen zij nog enkele vervolg trainingen onder andere praktisch handelen onder begeleiding van een  wijkverpleegkundige van het Oude en Nieuwe Land. Zij leren dan
vaardigheden zoals bijvoorbeeld iemand drinken geven, lekker in de kussens leggen of helpen met de toiletgang.
 

Uitbreiding Hospice Het Riemkehuis

05-10-2020
Wethouder Trijn Jongman opent nieuw appartement

Op een mooie nazomerdag in september 2020 knipte wethouder Trijn Jongman de slinger van korenbloemen door. De opening van het derde appartement in Hospice Het Riemkehuis was daarmee een feit. Het nieuwe appartement met de naam ″De Korenbloem″, past bij de namen van de andere appartementen “De Klaproos” en “De Vlinder”. Naast de gerealiseerde uitbreiding is het interieur in het gehele Riemkehuis aangepast.

De wethouder kreeg na het officiële deel een rondleiding. Zij toonde zicht zeer geïnteresseerd in het wel en wee van de organisatie van Het Riemkehuis.

Zorggroep Oude en Nieuwe Land feliciteerde Het Riemkehuis en overhandigde een mooie plant.

 
 
 

Het Pijnlijke Zadeltje trapt voor traplift

20-05-2019

In onze logeerkamer op de 1e verdieping kan familie blijven slapen, de trap is soms een probleem vooral voor oudere familieleden. Een traplift biedt dan een uitkomst.

 

 

Koppelbed van sponsorloop Roparun

20-05-2019

In de laatste levensfase is intimiteit met de zieke vaak moeilijk,  als partners  bij elkaar  slapen of gewoon samen in één bed liggen kan dan niet meer!

Het Koppelbed is dan dé oplossing .

 

 
 

Feestelijke jaarafsluiting met vele hoogtepunten

02-01-2019

Feestelijke jaarafsluiting 2018 

Met een etentje met alle vrijwilligers en het bestuur werd dit jaar waarin de stichting 25 jaar bestond op een passende wijze afgesloten.

 

Een stukje meelopen op de laatste levenspad

15-11-2018

Soms heeft een gast  nog een laatste wens, dan proberen we die te realiseren.

Zoals de gast die nog zo graag eens uit eten wilde gezellig samen met  zijn vrouw.

 
 

Odd Fellows schenken 1000,00 euro aan Hospice Het Riemkehuis

21-05-2018

Odd Fellows schenken 1000,00 euro aan Hospice Het Riemkehuis

Steenwijk – Op 23 maart j.l werd het 8e Preuvenement in De Meenthe georganiseerd.

Het is een avond waarop de goede doelen centraal staan. Het ging deze  keer vooral om  goede  doelen in de eigen regio die een steuntje in de rug verdienen.

 

 
Wilt u ons
Steunen?

Lees meer >>